Nieuws/Promo’s

Goed beschermd in de zon

Daar is ze, de zon. Genieten … Maar vergeet zeker uw zonnebescherming niet !

Zonnestralen stimuleren bepaalde cellen in de huid om pigment te maken. Pigment is een bruine kleurstof die de huid tegen de zonnestralen beschermt. Bovendien wordt de buitenste laag van de huid onder invloed van de zon wat dikker. Ook dat beschermt de huid tegen de zon.

Als de huid te veel en te lang zon krijgt, biedt uw lichaam te weinig bescherming. Uw huid kan dan verbranden. Hoe snel u verbrandt, hangt af van uw huidtype. Het gevoeligst zijn mensen met een lichte huidskleur. Sommige medicijnen maken de huid ook overgevoelig voor zonlicht. Vraag hierover raad aan uw apotheker.
Door verbranding van de huid, veel zon op de huid of gebruik van de zonnebank wordt de kans groter op snelle veroudering van de huid door het dikker en stugger worden van de huid en beschadiging van de huid waardoor huidkanker kan ontstaan.

Er zijn zeker een aantal voorzorgsmaatregelen die u kan nemen om verbranding van de huid te voorkomen. Blijf niet te lang in de zon en houd er rekening mee dat de zonkracht tussen 11.00 en 15.00 uur het grootst is waarbij u best de volle zon vermijdt. Let ook op met water, strand en sneeuw. Deze weerkaatsen immers de stralen waardoor u sneller verbrandt.
Kledij is een belangrijke factor in het beschermen tegen de nadelige effecten van de zon. Ook is het belangrijk om op te letten met kwetsbare groepen zoals baby’s en jonge kinderen. U houdt hen best uit de zon.

Een goed zonneproduct is ook onontbeerlijk om verbranding te voorkomen. De SPF-factor is hier van uiterst belang. SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft weer hoeveel langer iemand in de zon kan vertoeven met zonnebescherming tegenover het niet aanbrengen van dit zonneproduct. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe langer u in de zon kunt blijven zonder te verbranden. Breng minstens om de 2 uur een voldoende hoeveelheid zonneproduct aan op de blootgestelde huid.
Er bestaan verschillende soorten zonneproducten afhankelijk van uw huidtype en uw voorkeur van gebruik (dry-touch gevoel, voedend, anti-aging, gecombineerd met gelaatsverzorging, spray, lotion, brume, …).

Kom zeker langs in onze apotheek voor meer advies en hulp bij het ideale zonneproduct naar uw voorkeuren.
Geniet bovendien van onze promoties op de zonneproducten: -20% op Avène, La Roche-Posay,  Vichy, Roc, Bioderma; gratis toilettas bij Louis Widmer.

Deel dit bericht

Gerelateerd Bericht

‘Mineral 89’ van Vichy : de boost voor je huid

Booster – Voor een sterkere huid Een unieke combinatie van Mineraliserend Thermaal water van Vichy, voor het...

Louis Widmer Remederm intensieve verzorging voor de zeer droge huid

Een droge huid kan haar functie van natuurlijke barrière niet meer uitvoeren. De huid is namelijk niet...

Denk aan uw zonnebescherming bij de wintersport !

Ook in de winter is het belangrijk om aan bescherming tegen de zon te denken. Zeker bij...

Geef een reactie